Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@16:34:23 GMT

روزی که دعای شما در آن برآورده می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۷۶۱۴۶

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: روز جمعه در آداب مسلمانان به عنوان یکی از اعیاد مسلمانان شناخته می‌شود، روزی که اعمال نیک در آن دو برابر و اعمال بد نیز دوبرابر در کارنامه ما ثبت می‌شود.

 رضا وحیدی  پیرامون جایگاه روز جمعه گفت: روز جمعه در آداب مسلمانان به عنوان یکی از اعیاد مسلمانان شناخته می‌شود، روزی که اعمال نیک در آن دو برابر و اعمال بد نیز دوبرابر در کارنامه ما ثبت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا ادامه داد: جمعه آداب مخصوصی دارد، این اعمال بر گرفته از جایگاه این روز به عنوان روزی عبادی برای مسلمان محسوب می‌شود، در این روز همه از کسب کار دست می‌کشند و اوقاتی مناسب برای عبادت خداوند فراهم می‌شود، جمعه زمانی است که کوله‌بار انسان را برای سفر آخرت پر می‌کند لذا نباید از این روز غافل ماند.

وحیدی به تاکیدات «ائمه معصومین (ع)» پیرامون روز جمعه اشاره و ابراز کرد: تاکیدات بسیار از سوی بزرگان دین و «ائمه معصومین (ع)» پیرامون روز‌های جمعه شده است. شیخ صدوق در روایتی از «امیر المومنین (ع)» بیان کرده است: «امیرالمؤمنین (ع)» در روز جمعه خطبه مى خواندند و مى فرمودند: آگاه باشید خداوند این روز را براى شما عید قرار داده است و آن سید تمام روز‌ها و برتر از تمام عیدهاى شماست و خداوند در کتاب خود امر کرده، به سوى ذکر خدا کوشش کنید، باید با میل و رغبت عظمت این روز را حفظ کنید و نیت خود را براى عبادت در این روز خالص کرده و در روز جمعه گریه و زارى، دعا و طلب رحمت و آمرزش نمایید هم این‌ها برای این است که خداوند دعاى کسى را که در این روز از خداوند چیزى بخواهد، اجابت مى کند، روز جمعه زمان مبارکی است که روایات بسیاری پیرامون آن بیان شده که تاکید دارند، هیچ بنده مؤمنى نیست که در آن ساعت از خداوند چیزى طلب کند، و آن چیز اجابت نشود.

وی به اعمال روز جمعه اشاره و بیان کرد: به جا آوردن نماز‌های مستحب، مانند نماز‌های نافله روز جمعه، نماز‌های هدیه به «پیامبر اکرم (ص)» و حضرت «فاطمه زهرا (س)»، نماز اعرابی و نماز جعفر طیار در روز جمعه سفارش شده است، همچنین خواندن دعا‌های اختصاصی روز جمعه، خواندن زیارت‌های خاص این روز، مانند زیارت «امام حسین (ع)» و زیارت «امام زمان (عج)» در عین حال صلوات فرستادن بر «پیامبر اکرم (ص)» از فضیلت‌های فراوانی برخوردار است.

این کارشناس علوم قرآنی به جمعه‌های انتظار اشاره و تاکید کرد: نام گرفتن جمعه با عنوان جمعه انتظار در حقیقت برگرفته از نام گذاری روز‌های جمعه به عنوان روز «امام زمان (عج)» است، در این روز منتظران چشم امیدشان به سوی ظهور حضرت «ولی عصر (عج)» است. طبرسی در کتاب نجم الثاقب پیرامون جمعه‌های انتظار بیان کرده است «روز جمعه از چند جهت اختصاص و تعلق دارد به حضرت «ولیعصر (عج)»، ابتدا آنکه ولادت باسعادت آن جناب در آن روز بوده و دیگر آنکه ظهور نیز در این روز وعده داده شده است، لذا انتظار فرج «امام زمان (عج)» در آن روز بیشتر از روز‌های دیگر است، چنانچه در زیارت مختصه به «امام زمان (عج)» این مهم مورد تاکید قرار گرفته است «ییَا مَوْلایَ یَا صَاحِبَ الزَّمَانِ، صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْکَ وَ عَلَى آلِ بَیْتِکَ، هَذَا یَوْمُ الْجُمُعَةِ وَ هُوَ یَوْمُکَ الْمُتَوَقَّعُ فِیهِ ظُهُورُکَ، وَ الْفَرَجُ فِیهِ لِلْمُؤْمِنِینَ عَلَى یَدَیْکَ، وَ قَتْلُ الْکَافِرِینَ بِسَیْفِکَ، وَ أَنَا یَا مَوْلایَ فِیهِ ضَیْفُکَ وَ جَارُکَ، وَ أَنْتَ یَا مَوْلایَ کَرِیمٌ مِنْ أَوْلادِ الْکِرَامِ، وَ مَأْمُورٌ بِالضِّیَافَةِ وَ الْإِجَارَةِ، فَأَضِفْنِی وَ أَجِرْنِی صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْکَ وَ عَلَى أَهْلِ بَیْتِکَ الطَّاهِرِینَ،‌ای سرور من،‌ای صاحب زمان، درود‌های خدا بر تو و برخاندانت، امروز روز جمعه و روز توست، روزی که ظهورت و گشایش کار اهل ایمان به دستت در آن روز و کشتن کافران به سلاحت امید می‌رود، و من‌ای آقای من در این روز میهمان و پناهنده به توأم، و تو‌ای مولای من بزرگواری از فرزندان بزرگواران، و از سوی خدا به پذیرایی و پناه دهی مأموری، پس مرا پذیرا باش و پناه ده، درود‌های خدا بر تو و خاندان پاکیزه ات».

وحیدی پیرامون معرفی جمعه‌های انتظار با عنوان روز عید تصریح کرد: روز جمعه را یکی از عید‌های چهارگانه می‌شمارند لذا در این روز مومنان چشمشان به ظهور منجی عالم بشریت روشن شده و در رکاب ایشان قرار می‌گیرند و مؤمنان شاهد حضور و گسترش عدالت بر زمین همچنین ظهور کلمه حق و اعتلای دین، ایمان و شعایر مسلمین خواهند بود، خداوند و اولیای او در آن روز چشم و دلشان روشن، منور، مسرور و خرسند به «حضرت، ولی عصر (عج)» و این بهترین هدیه صبر منتظران خواهد بود.

وی به اهمیت ظهور از دیدگاه «ائمه معصومین (ع)» اشاره و ابراز کرد: ظهور همواره مورد توجه و تاکید «ائمه معصومین (ع)» بودهف لذا هر یک از «ائمه معصومین (ع)» بر آن تاکید داشته اند، «امام صادق (ع)» پیرامون ظهور «حضرت، ولی عصر (عج)» فرموده‌اند: «چون عصر پنجشنبه و شب جمعه فرا می‌رسد فرشتگانى از آسمان فرود مى‌‌آیند که قلم هاى طلا و صفحه ‌هاى نقره به همراه دارند و در عصر پنجشنبه و شب جمعه و روز جمعه‌ تا غروب آفتاب نمى‌‌نویسند مگر صلوات بر «پیامبر اکرم (ص)» را، سفر کردن و از پى کارى رفتن در روز جمعه‌ خوب‌ نیست و خوب نبودنش به خاطر نماز جمعه است، اما پس از خواندن نماز جائز است و مبارک.»

وحیدی به تاکیدات «پیامبر اکرم (ص)» در مورد حضرت «ولیعصر (عج)» اشاره و خاطرنشان کرد: «رسول خدا (ص)» در مورد ظهور حضرت «حضرت، ولی عصر (عج)» فرموده اند: شب و روز جمعه‌ ۲۴ ساعت است و خدا در هر ساعتى ششصد هزار نفر از آتش آزاد می‌فرماید»، همچنین روایتی دیگر از «پیامبر اکرم (ص)» وجود دارد که در آن بیان شده «خداى سبحان از بین روز‌ها روز جمعه‌ را انتخاب کرد، از بین شب‌ها شب قدر را اختیار نمود، از بین ماه‌ها ماه رمضان را انتخاب فرمود، از بین پیامبران مرا برگزید، بعد از من على (ع)» را اختیار کرد و از «على حسنین (ع)» را برگزید و از آن دو بزرگوار نُه امام را اختیار کرد که نهمین آنان قائم آن‌ها است».

منبع: میزان

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دعا برآورده شدن حاجات ائمه معصومین پیامبر اکرم روز جمعه امام زمان آن روز ولی عصر روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۶۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مراسم بزرگداشت مقام و هفته معلم با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، هیئت رئیسه دانشگاه، استادان، کارکنان و دانشجویان با تجلیل از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با محور «زندگی پاک بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا»  در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این مراسم اظهار کرد: حوزه کار با استادان و معلمان، بهترین حوزه فعالیتی و ارتباطی در جامعه است.

وی با بیان اینکه دوران دانشجویی، به‌ویژه دوره کارشناسی، دورانی ویژه، خاطره‌انگیز و متفاوت از همه سال‌های تحصیل است به دانشجویان توصیه کرد: این دوران فرصتی طلایی برای دانشجویان بوده و باید از تجربه و علم استادان نهایت بهره را ببرند. استادان برای دانشجویان، الگو و نماد هستند. بی‌شک تأثیر کلام، لحن گفتار، پوشش، رفتار و اعمال استادان تا سالیان سال بر روح و روان دانشجویان اثرگذار باقی خواهد ماند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به سلسله نیاز‌های انسان ازنظر آبراهام مازلو (نظریه انگیزشی در علم روانشناسی) اضافه کرد: باید تلاش کرد تا دانشگاه در کنار تدریس علوم و دانش، به معنای واقعی محل تربیت و فرهنگ‌سازی در جامعه باشد تا بتوان خودباوری و خودشکوفایی که مبحث رأس این هرم است را به منصه ظهور رساند.

استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد

یکی از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز درباره زندگی پاک با استفاده از غزلی از حافظ بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا با بیان اینکه استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد،‌ گفت:‌ نزدیک به سه دهه است که بیش از گذشته زندگی انسان با مقوله زندگی پاک آمیخته و در شرایط کنونی جهان و وجود هجمه‌های مختلف و ناپاکی‌های بسیار، برگزیدن راه و رسم پاکی در زندگی و ادامه دادن به آن بسیار سخت شده و باید به فردی که در این سلوک زندگی می‌کند، هزاران آفرین گفت.

عباس عاشوری‌نژاد با بیان اینکه ناپاکی‌های بسیار دور تا دور زندگی‌ها را فراگرفته و هیچ جا از گزند آثار مخرب آن در امان نمانده، عنوان کرد: این نفوذ در امور، حتی به نهاد‌های مقدسی همانند مدرسه و دانشگاه نیز رسوخ پیدا کرده و افرادی را که مسیر صحیح زندگی را برای خود برگزیده‌اند را تحت‌فشار قرار داده است. این عیب روزگار کنونی، یک حسن نیز محسوب می‌شود در این فشارها، زمانی که انسان مرحله‌ای از زندگی خود را با همه فشارها با پاکی به پایان می‌رساند، قطعاً حلاوت و رضایت بیشتری در خود احساس خواهد کرد.

وی با قرائت غزلی از حافظ شیرازی عنوان کرد: «لسان‌الغیب» می‌فرماید:«کمتر از ذره نه‌ای پست مشو مهر بورز / تا به خلوتگه خورشید رسی چرخ‌زنان / بر جهان تکیه مکن ور قدحی می‌داری / شادی زهره‌جبینان خور و نازک‌بدنان / پیر پیمانه‌کش من که روانش خوش باد / گفت پرهیز کن از صحبت پیمان‌شکنان / دامن دوست به دست آر و ز دشمن بگسل / مرد یزدان شو و فارغ گذر از اهرمنان» حافظ در این چهار بیت تأکید می‌کند که انسان می‌تواند زندگی زیبا و پاکی داشته باشد به شرط اینکه از نکاتی که از این غزل برداشت می‌شود، بهره‌مند شود.

چهره ماندگار فرهنگی استان بوشهر اضافه کرد:‌ این ابیات بدین معناست که نخست انسان بزرگ است و حق ندارد کوچک فکر کند و شایسته بوده اهداف بلند و ارزشمند انتخاب کند. همچنان که حرکت ذره به سوی خلوتگه خورشید است، مسیر حرکت انسان باید به سوی نور باشد. چنانکه در نظریه امید «اشنایدر» اصالت هدف به خوبی دیده می‌شود.

عاشوری‌نژاد ادامه داد:‌ دوم اینکه یکی از پیش‌فرض‌های روانشناسی مثبت‌گرا این بوده که انسان باید بپذیرد که هیچ چیزی پایدار نیست. حافظ هم می‌گوید: انسان نباید بر جهان گذرا تکیه کند، همه چیز فانی است به جز ذات پروردگار، بنابراین انسان نباید عزت‌نفس و آبروی خود را فدای آرزو‌های خام و ناپخته کند و شایسته بوده تا اگر چیزی دارد آن را با دیگران شریک شود تا زندگی‌اش به شادمانی بگذرد. سوم اینکه حافظ می‌گوید: از همنشینی با بدعهدان و پیمان‌شکنان بپرهیزد، چون اینان امنیت انسان را بر هم می‌زنند و آبروی آدمی را تهدید می‌کنند.

وی افزود:‌ چهارم اینکه روانشانسی مثبت‌گرا بر اهمیت دوستی در تحقق «شادمانی درونی» و «شادکامی پایدار» تأکید دارد، حافظ هم می‌گوید: دوستان واقعی را بیابد و دایره دوستی‌های اصیل را گسترش دهد و در حفظ رابطه دوستی‌ها بکوشد و دشمنان و انسان‌های شیطان‌صفت دوری کند.

به گزارش آنا،‌ در این مراسم با قدردانی از استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در سال گذشته از استادانی که به مرتبه استادیاری و دانشیاری ارتقا یافته بودند، تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امیدوارم با صعود به المپیک خواسته‌ فدراسیون را برآورده کنیم
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • (ویدئو) آرزوی مارادونا که توسط پله برآورده شد
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • مناظره علمی پیرامون لایحه عفاف و حجاب برگزار می‌شود
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است